Πολιτική

Το ΚΚΕ χρεώνει ”πρωτόγονο αντικομμουνισμό” στον Ιερώνυμο

''Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες που άνοιξε ένα τέτοιο θέμα'' σημειώνει ο Περισσός.

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται κατά των όσο ανέφερε την Τρίτη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχετικά με τα κόμματα της Αριστεράς εξέδωσε το ΚΚΕ, με την οποία κατηγορεί τον αρχιεπίσκοπο για ”πρωτόγονο αντικομμουνισμό”. 

Ο Περισσός αναφέρει πως τα όσα είπε ο Ιερώνυμος αποτελούν απλουστευτικές μεταφυσικές προσεγγίσεις και προσπάθεια να ταυτιστεί ο σοσιαλισμός, η κοσμοθεωρία του επιστημονικού κομμουνισμού, ακόμη και αστικοί εκσυγχρονισμοί, όπως ο χωρισμός κράτους – εκκλησίας, που έχουν πραγματοποιηθεί εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες, με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, το νεοφιλελευθερισμό κλπ.

Καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση «που με ανεύθυνο τρόπο άνοιξε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ όλα τα παραπάνω αποτελούν επικίνδυνη διολίσθηση, προσπάθεια διαίρεσης του λαού μας, με βάση τις ιδεολογικές, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός.

Χαρακτηρίζει υπερώριμο ζήτημα και για την Ελλάδα τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας και ό,τι αυτό σημαίνει για την εκπαίδευση, το περιουσιακό ζήτημα της εκκλησίας, τις τελετουργικές διαδικασίες σε δημόσιους θεσμούς, τον πολιτικό γάμο, την πολιτική κηδεία, την ονοματοδοσία παιδιών, τη δυνατότητα αποτέφρωσης νεκρών κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος επιτέθηκε στα κόμματα της Αριστεράς, δανειζόμενος -όπως είπε- τις σκέψεις του μητροπολίτη Πειεραιώς Σεραφείμ: ”Τα κόμματα της Αριστεράς με τη γνωστή φιλοσοφικο-κοινωνική βιοκοσμοθεωρία του κομμουνιστικού κοσμοειδώλου, όπως γνώρισε τον χωρισμό αυτό ο καταρρεύσας υπαρκτός σοσιαλισμός στο ανατολικό μπλοκ, που στην ουσία ήταν ο διωγμός της θρησκευτικής πίστεως, ελαύνονται από αποτυχημένα αθεϊστικά ιδεολογήματα και συναντώνται με τα υπόλοιπα κόμματα του νεοφιλελεύθερου χώρου κάτω από τις ντιρεκτίβες της νέας εποχής και της νέας τάξεως. Μιλούν γα χωρισμό εκκλησίας και Κράτους επικαλούμενοι δήθεν προοδευτικά συνθήματα. Οι αντιλήψεις, όμως, περί χωρισμού είναι του περασμένου αιώνα που γεννήθηκαν κάτω από μισαλλόδοξο αντιθρησκευτικό και αντικληρικαλιστικό λαϊκιστικό πνεύμα που δεν συμβιβάζεται με τις σημερινές πολιτειακές και θρησκευτικές αντιλήψεις”.