Οικονομία

Στις καλένδες η εξαγγελία για “πάγωμα” των οφειλών στον ΟΑΕΕ

Πάει ένας μήνας από την ανακοίνωση για το "πάγωμα" των οφειλών στον ΟΑΕΕ και ακόμα η ρύθμιση να τεθεί σε ισχύ. Στην αναμονή χιλιάδες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ. Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Γιάννη Τασσιόπουλου για την αιτιολογία της κυβέρνησης και την εκτίμηση της ΝΔ.

Στο… “ράφι” μένει, όπως όλα δείχνουν, η εξαγγελία του πρωθυπουργού για το “πάγωμα” των οφειλών των ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ, την οποία ο ίδιος έκανε από το βήμα της ΔΕΘ το Σεπτέμβριο.

Αν και πάει σχεδόν ένας μήνας, από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση από τη συμπρωτεύουσα, ωστόσο δεν έχει βγει ακόμα η σχετική απόφαση, με την οποία θα μπορούν χιλιάδες ασφλισμένοι του ΟΑΕΕ, οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές, να υπαθχούν στη ρύθμιση. 

Οι πληροφορίες του www.pagenews.gr αναφέρουν, ότι κυβερνητικά στελέχη αποδίδουν την κωλυσιεργεία  ως προς την υλοποίηση της εξαγγελίας σε τεχνικούς λόγους και ειδικότερα στα μηχανογραφικά συστήματα!

Το θέμα έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση της ΝΔ, γι΄αυτό και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή. 

Στην Πειραιώς πάντως εκτιμούν ότι η εφαρμογή της πρότασης θα καθυστερήσει για αρκετό διάστημα, αφού γνωστοποιήθηκε από τον κ. Τσίπρα, χωρίς να έχει γίνει σχετική προετοιμασία για την υλοποίησή της.