Πολιτική

Επιμένει για πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης

Έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για Τσίπρα - Καμμένο, τονίζουν από την Πειραιώς.

​Τις πρώτες του κινήσεις , προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του πολιτικού του προφίλ ως “πρωθυπουργός εν αναμονή” κάνει ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης , επιβεβαιώνοντας την επιλογή του να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα μείζονα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και όχι με την “λασπομαχία” στην οποία επιχειρεί να τον εμπλέξει ο πρωθυπουργός.

Μετά την απόφαση του να μην τοποθετηθείτε στην συζήτηση για την Παιδεία, στα θέματα των τηλεοπτικών αδειών , στην υπόθεση Καλογρίτσα κλ.π. , ο πρόεδρος της ΝΔ , περιόδευσε χθες στο Λαύριο, προκειμένου να αναδείξει το μείζον θέμα της ανεργίας. Ανάλογες περιοδείες με συγκεκριμένη στόχευση , θα γίνονται πλέον κάθε εβδομάδα , όπως πληροφορείται το “www.pagenews.gr” έτσι ώστε κάθε φορά ο κ. Μητσοτάκης να είναι εκείνος που θα προβάλει ένα θέμα.

Πολύ ψηλά στην ατζέντα του βρίσκονται εκτός φυσικά από την ανεργία και τα ευρύτερα οικονομικά θέματα , η υγεία, το προσφυγικό (έχει ήδη προγραμματιστεί επίσκεψη του σε νησί του ΒΑ Αιγαίου), οι καινοτόμες επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, ωστόσο , η εντολή που έχει δώσει στα στελέχη του είναι να επαναφέρουν – με μεγαλύτερη ένταση – το θέμα των πρόωρων εκλογών με το σκεπτικό ότι η χώρα δεν αντέχει άλλο αυτή την ιδιότυπη ακυβερνησία και το ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να δώσει τις λύσεις που απαιτούν οι συνθήκες. Την θέση του αυτή την εξέφρασε και σε συνέντευξη που παραχώρησε (και προβλήθηκε χθες ) στο αμερικανικό δίκτυο CNBC. «Είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε στις εκλογές, είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» διεμήνυσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης μέσω της συνέντευξης του στο CNBC, ζητώντας τη διενέργεια πρόωρων εκλογών.

«Πρέπει να τονίσουμε ότι το 2014 η Ελλάδα ήταν στην πραγματικότητα έτοιμη να βγει από μια βαθιά ύφεση. Ως αποτέλεσμα των πολιτικών της τρέχουσας κυβέρνησης όμως, στην ουσία χάσαμε δύο χρόνια. Είχαμε ύφεση το 2015, ύφεση το 2016 και ελπίζουμε ότι θα πάμε σε ήπια ανάκαμψη το 2017», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στο εσωτερικό της ΝΔ , βουλευτές και στελέχη επιμένουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου έχει ήδη αρχίσει και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επανα – δραστηριοποιούνται στις εκλογικές τους περιφέρειες, αναμένοντας την αναμέτρηση. Θέτουν ως απώτατο χρονικό όριο τον προσεχή Μάρτιο, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που δεν αποκλείουν την επιλογή της απόδρασης του κ. Τσίπρα , ίσως και μέσα στο έτος.

Θεωρούν ότι εάν ο πρωθυπουργός συνειδητοποιήσει ότι η εικόνα δεν αντιστρέφεται μπορεί με όχημα την ήττα του στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών να επεξεργαστεί ένα αφήγημα που θα εστιάζεται στον δήθεν πόλεμο που του κάνουν τα συμφέροντα και να ζητήσει την στήριξη των πολιτών , μέσω των εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όλοι συμφωνούν ότι ο χρόνος των αποφάσεων για τον πρωθυπουργό πλησιάζει και πως εφ΄ όσον προκρίνει το λύση των εκλογών άμεσα, τότε δεν θα αργήσει να κάνει την σχετική ανακοίνωση!