Πολιτική

“Μητέρα” των μαχών η συζήτηση για τη διαφθορά!

Τα επιτελεία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ προετοιμάζονται για τη σύγκρουση κορυφής στη συζήτηση για τη διαπλοκή. Πληροφορίες του www.pagenews.gr λένε ότι θα υπάρξει "ζουμί", καθώς θα βγουν τα άπλυτα όλων στη φόρα. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Γιάννη Τασσιόπουλου για τα κρυφά χαρτιά των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάχη που θα φτάσει μέχρι τελικής εξόντωσης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα δοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα. Καθοριστικός σταθμός στον πόλεμο, που ήδη έχει ξεκινήσει, θα είναι η συζήτηση, που θα γίνει στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών τον Οκτώβριο για τη διαπλοκή. Η συζήτηση αυτή γίνεται, μετά από το αίτημα που κατέθεσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, ύστερα από σχετική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πιθανότερες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της συζήτησης, μετά την απόφαση της Διάσκεψης των προέδρων, είναι η 10η ή η 20η Οκτωβρίου. Όπως όλα δείχνουν, στη συζήτηση αυτή θα βγουν τα… άπλυτα όλων στη φόρα! Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει με βάση το κλίμα, που έχει δημιουργηθεί στο σκηνικό, αλλά και τους σχεδιασμούς που γίνονται από τα κομματικά επιτελεία στα παρασκήνια, για τα “χτυπήματα”-καταγγελίες, που ετοιμάζουν για τους πολιτικούς αντιπάλους.

Στόχος της κάθε πλευράς είναι να εμφανίσει τους υπόλοιπους παίκτες, “βουτηγμένους” στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.pagenews.gr, στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί η εκτίμηση ότι σε αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να “στριμώξει” τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας στον ελληνικό λαό όλα τα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης, τα οποία έγιναν κατά την άσκηση τη εξουσίας από τα δύο κόμματα.

Για το λόγο αυτό, το κυβερνητικό επιτελείο “ξεσκονίζει” όλους τους φακέλους για όσα έγιναν και έχουν ακουστεί τα προηγούμενα χρόνια. Όπως είπαν χαρακτηριστικά στο www.pagenews.gr κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση, που θα γίνει στη Βουλή, θα δοθούν ονόματα και διευθύνσεις για το τρίγωνο της διαπλοκής, που είχε στηθεί στη χώρα και το οποίο, όπως υποστηρίζουν οι ίδες πηγές, κατηύθυνε τις πολιτικές εξελίξεις για πολλά χρόνια.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στα δάνεια των κομμάτων, τα οποία δεν εξυπηρετούνται και ελήφθησαν με προνομιακούς όρους από τις κρατικές τράπεζες και όχι μόνο. Οι πληροφορίες λένε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός θα αναφρεθεί και ονομαστικά στον πρόεδρος της ΝΔ και στη σχέση του με τη διαπλοκή και άλλα οικονομικά συμφέροντα. Από την πλευρά του κόμματος της αντιπολίτευσης, στελέχη της ανέφεραν στο www.pagenews.gr, ότι στη συνεδρίαση, που θα γίνει σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαπλοκή, ο πρωθυπουργός θα αντιμετωπίσει πολύ δυσάρεστες καταστάσεις και εκπλήξεις.

Θα υπάρξουν αποκαλύψεις για το “βίος και πολιτεία” Συριζαίων, όχι μόνο όσο το κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, αλλά και για τα προηγούμενα χρόνια, όπου κυβερνούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Στο σημείο αυτό, γίνεται αναφορά σε πασοκογενή στελέχη, που σήμερα έχουν “κρυφτεί” στο ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας να “ξεπλύνουν” το παρελθόν τους. Για τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας προστάτευσε όλους αυτούς, έκανε συμφωνίες μαζί τους, για να κερδίσει την εξουσία. Για το λόγο αυτό η ΝΔ τον θεωρεί υπόλογο και απολογητέο για όσα συνέβησαν τα περασμένα χρόνια.