Οικονομία

Επιχειρηματικό φόρουμ από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο

Στις αρχές Δεκεμβρίου η διεξαγωγή.

Το Export USA Forum 2016 διοργανώνεται από το Τμήμα TradeUSA του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στο φόρουμ θα αναλύσει διεξοδικά, μέσω πραγματικών εμπορικών παραδειγμάτων, στοιχεία για τις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών, ανάπτυξης και οικοδομικών υλικών των ΗΠΑ.

Η βιομηχανία των τροφίμων και ποτών, σύμφωνα με τον κεντρικό ομιλητή του φόρουμ Phil Kafarakis πρόεδρο του U.S. Specialty Food Association, ακολουθεί τις τάσεις και, όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και ο τζίρος της αγοράς μεσογειακών προϊόντων είναι σταθερά ανοδικός.

Παράλληλα, ο πανελίστας του φόρουμ Louis Κάτσος, πρόεδρος της Jekmar Associates , όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, είναι πεπεισμένος ότι οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες και οι κατασκευαστές δομικών υλικών θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν εμπορικά την τάση της αμερικανικής αγοράς για την ανακατασκευή και ανακαίνιση πολλών κτιρίων των ΗΠΑ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, καθώς και τα νέα έργα που είναι υπό ανάπτυξη.

Ακόμη, θα γίνει διεξοδική αναφορά στους κανονισμούς των ΗΠΑ για τη διαδικασία εξαγωγής.