Μedia

(upd4)Μας τέλειωσε οριστικά ο Καλογρίτσας!-Θα αντέξει η κυβέρνηση;

(upd4)"Κρόσσια" τα νεύρα της κυβέρνησης, με τον Καλογρίτσα να αποχωρεί οριστικά από το διαγωνισμό."Αποχωρώ, παρότι χάνω 3 εκατ., και ενώ μου χρεώνουν την φοροδιαφυγή Αλαφούζου και Κοντομηνά", δηλώνει ο ίδιος. Έδωσε λεφτά και ο Κυριακού, εντός ημερών βάζει και ο Σαββίδης. "Αναβρασμός" στο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να χάνει όλο και περισσότερο τον έλεγχο.

(upd4)”Τριγμοί” στο Μέγαρο Μαξίμου από την τροπή που παίρνει η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες. Τα νεύρα της κυβέρνησης έχουν γίνει “κρόσσια” ανήμερα της λήξης της προθεσμίας για την καταβολή των πρώτων δόσεων. Ο κ. Καλογρίτσας αποχωρεί οριστικά από το διαγωνισμό, αφότου ζήτησε παράταση 48 ωρών για να πληρώσει και η ΓΓΕΕ αρνήθηκε. Οι τελευταίες εξελίξεις οδηγούν σε αδιέξοδο το δίδυμο Τσίπρα-Παππά.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του ο κ. Καλογρίτσας αφήνει αιχμές περί φοροδιαφυγής και διαπλοκής κατά των κκ. Αλαφούζο και Κοντομηνά, ενώ τονίζει πως αποχωρεί οριστικά από την προσπάθεια απόκτησης τηλεοπτικής άδειας «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». 

Μάλιστα, ο μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του, «παρότι χάνει 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχει καταθέσει».

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του έχει ως εξής: 

Μετά από 44 χρόνια κοινής ζωής με τον πατέρα μου Χρήστο Καλογρίτσα, ανακάλυψα πως η διαπλοκή βρίσκεται μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Επί ένα περίπου μήνα, κανιβαλίστηκα μαζί με την οικογένειά μου, έμαθα πως είμαι ανήθικος, πως χρωστάω στο Δημόσιο, πως φοροδιαφεύγω και αν δεν είχα την τύχη να έχω γεννηθεί μετά το 1962, ίσως να μου χρέωναν και τη δολοφονία του Κέννεντυ.

Από όλα τα εγκλήματα που μου αποδόθηκαν, το μοναδικό πραγματικό έγκλημά μου ήταν πως αποφάσισα ως νέος επιχειρηματίας να διεκδικήσω τηλεοπτική άδεια. Δηλαδή να μπω σφήνα, μέσα σε ένα κλειστό κύκλο συμφερόντων, που θέλουν να εξουσιάζουν όχι μόνο τα κανάλια αλλά και τη χώρα.

Έτσι, προκειμένου να εξοντωθώ ανακάλυψαν στο πρόσωπό μου όσα έχουν διαπράξει οι ίδιοι. Η φοροδιαφυγή για την οποία ελέγχεται ο κύριος Αλαφούζος ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ και η φοροδιαφυγή για την οποία κατηγορείται ο κύριος Κοντομηνάς, ύψους 41 εκατομμυρίων, αποδόθηκαν σε μένα που δεν χρωστάω ούτε ένα ευρώ και δεν έχω καμία καταδίκη.

Όπως έκαναν σε όλη τους την πορεία αντέστρεψαν την πραγματικότητα. Η διαπλοκή ανακάλυψε διαπλοκή σε μένα που ούτε εργολάβος είμαι, ούτε δημόσια έργα παίρνω. Αυτοί που έπαιρναν θαλασσοδάνεια με (κατ’ ομολογία τους) «αέρα» και έφτιαξαν ζημιογόνες επιχειρήσεις, οι οποίες αφήνουν εργαζόμενους στο δρόμο, απέδωσαν σε εμένα – έναν άγνωστο αλλά σίγουρα όχι διαπλεκόμενο που ταλάνισε τη δημόσια ζωή επί χρόνια – όλα τα κακά. Αμφισβήτησαν ακόμη και την περιουσία μου, που οι δικές τους Τράπεζες είχαν αποτιμήσει. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι με την ανθρωποφαγία τους επιχείρησαν να κομματιάσουν την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, αφού στην πραγματικότητα όλη αυτή η συμπεριφορά στόχευε και δυστυχώς πέτυχε, να με αποκόψει από τις πηγές και τις διαδικασίες χρηματοδότησής μου. Οι τράπεζες προενοχοποιημένες από τα ψευδή δημοσιεύματα, αρνήθηκαν να λειτουργήσουν νόμιμα απέναντί μου. Διαρροές ακόμη και από την Τράπεζα της Ελλάδος άφηναν να εννοηθεί πως είμαι ελεγχόμενος για δάνεια, που ουδέποτε έλαβα. Διαμόρφωσαν, όπως ήθελαν, τις εντυπώσεις και τελικώς παραπλάνησαν την κοινή γνώμη. Τέτοια κανάλια θέλουν και γι’ αυτό τα θέλουν.

Αν και γι’ αυτό το τελευταίο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, για τα υπόλοιπα το λόγο θα έχει η ζωή και οι πολίτες αυτής της χώρας, που γνωρίζουν πλέον τι συμβαίνει.

Αποχωρώ, λοιπόν, για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται. Θα προστατεύσω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει.

Η παρεμπόδισή μου αυτή είναι πρόσκαιρη. Θα είμαι εδώ και στα Μέσα Ενημέρωσης και φυσικά όλοι θα κριθούμε στη ζωή. Αν και νομίζω πως πολλοί απ’ αυτούς θα κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Νωρίτερα πάντως τη Δευτέρα, λεφτά έριξε ο κ. Κυριακού, ενώ την περασμένη Παρασκευή χρήματα έβαλαν και οι κκ. Αλαφούζος και Μαρινάκης. Το παιχνίδι τώρα γυρίζει προς την πλευρά των κκ. Κοντομηνά και Σαββίδη, με τον τελευταίο να δηλώνει ήδη έτοιμος να καταβάλλει τη δόση μέσα στις επόμενες ημέρες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του με Alpha και Star.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους στενούς του συνεργάτες συσκέπτονται στο Μαξίμου για τα επόμενα βήματά τους αυτή την κρίσιμη εβδομάδα, που μόλις ξεκίνησε.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται μπροστά σε μία «θύελλα» προβλημάτων και τη δεδομένη χρονική στιγμή καλείται να αντιμετωπίσει τα «αντάρτικα» από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, τις ισχυρές πιέσεις της ΝΔ και την εξοργισμένη κοινή γνώμη λόγω λανθασμένων χειρισμών δικών του και της κυβέρνησής του. 

Η εβδομάδα είναι “καυτή” για την εγχώρια πολιτική σκηνή, ειδικά προς το τέλος της, όπου το ΣτΕ θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του για τον επίμαχο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Μέχρι όμως την ερχόμενη Παρασκευή οι τόνοι ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα ανέβουν κάθετα, ενώ η «μάχη» με τους υπερθεματιστές θα κορυφωθεί. 

Το Μαξίμου προετοιμάζεται για τα «πυρά» που θα δεχτεί από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ και ο κ. Παππάς γύρισε νωρίτερα από τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να οργανώσει την αντεπίθεση. Η ετυμηγορία του ΣτΕ θα κρίνει τις εξελίξεις και θα ορίσει τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού.

Τα σενάρια, που «παίζουν», είναι ανασχηματισμός και εκλογές. Κυβερνητικά στελέχη αποκλείουν το ενδεχόμενο της… κάλπης και επιδιώκοντας να υποβαθμίσουν τα σκάνδαλα, που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια, ισχυρίζονται πως σε περίπτωση που το Συμβούλιο δικαιώσει τα κανάλια, τότε ο ανασχηματισμός είναι μονόδρομος, έτσι ώστε ο κ. Παππάς να αλλάξει απλά… υπουργείο. 

Ο υπουργός φαίνεται να μην απολαμβάνει τη στήριξη της πλειοψηφίας των Συριζαίων, η οποία έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς του κ. Παππά ως προς το θέμα με τα ΜΜΕ, ωστόσο ο ίδιος έχει στο πλευρό του τον κ. Τσίπρα, που δεν δείχνει διατεθειμένος να τα βάλει ακόμα και με τους πιο στενούς του συντρόφους, ώστε να βγει άμεσα από το τέλμα. 

Εάν και εφόσον η ετυμηγορία του ΣτΕ είναι αρνητική, το μόνο σίγουρο είναι ότι τις εκλογές θα τις ζητήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στις περισσότερες δημοσκοπήσεις βγαίνει νικητής και με διαφορά!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο