Τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια όταν ψηθούν, “μεταμορφώνονται” και σε συνδυασμό με την τραγανή βάση της τάρτας και την ξεροψημένη γραβιέρα από πάνω είναι ένας συνδυασμός που θα σας απογειώσει…
Υλικά (για 1 ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ.)1 έτοιμο φύλλο κουρού3 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα1 κουταλιά βούτυροαλάτι, πιπέρι1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση:Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τα αλατοπιπερώνουμε.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα κρεμμύδια να σιγομαγειρευτούν μέχρι να καραμελώσουν, για 40-45′. Φροντίζουμε να τα ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσουν.Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά μια στρογγυλή ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ.Στρώνουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και με ένα πιρούνι την τρυπάμε σε διάφορα σημεία. Την ψήνουμε μόνη της για 20-25′.Βγάζουμε τη ζύμη από τον φούρνο και απλώνουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια στην επιφάνεια της. Από πάνω πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα.Ψήνουμε την τάρτα για 20′, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ομοιόμορφα.
Το σχόλιο σας