Πολιτική

Μητσοτάκης: Ένα ένα τα βήματα προς την… κάλπη

Από το Λαύριο ξεκινά την περιοδεία ο πρόεδρος της ΝΔ. Πληροφορίες του www.pagenews.gr λένε ότι στην επέτειο της ίδρυσης του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει «σήμα» για προεκλογικό αγώνα.

Με πορεία προς το λαό, απαντά η ΝΔ στις επιθέσεις, που εξαπολύσει εναντίον της η κυβέρνηση, προκειμένου-όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη-να καλύψει λάθη, παραλείψεις, αλλά και τα σκάνδαλα που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας.

Η αρχή ενός μεγάλου κύκλου περιοδειών-επισκέψεων, που ξεκινά ο πρόεδρος της ΝΔ, θα γίνει σήμερα, Δευτέρα από το Λαύριο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους των φορέων και των εργασιών συλλόγων. 

Στόχος του επικεφαλής της ΝΔ είναι να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας (το οποίο έχει πλήξει ήδη τη συγκεκριμένη πόλη), αλλά και να θέσει μια σειρά από ερωτήματα, που αφορούν την πορεία προς την ανάπτυξη, τις επενδύσεις, τη μη υπερφορολόγηση κ.λ.π. 

Θα ακολουθήσουν μέχρι τα Χριστούγεννα επισκέψεις σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας και ειδικά σε περιοχές, οι οποίες δοκιμάζονται από κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανεργία, το προσφυγικό , η εγκληματικότητα!nnnnΚατά την άποψη του κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση των κκ. Τσίπρα και Καμμένου ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις στην χώρα ούτε μπορεί πραγματικά να οδηγήσει την Ελλάδα σε μία αναπτυξιακή τροχιά, καθώς δεν έχει ούτε την βούληση ούτε τα πρόσωπα, ώστε να υλοποιήσει μια τέτοια πολιτική! 

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην χώρα ( υπόθεση Καλογρίτσα, προσφυγικό διαγωνισμός -παρωδία για τις άδειες, σύγκρουση με την Εκκλησία , τράπεζα Αττικής) θα αποτελέσουν την αιχμή της ΝΔ σε αυτή την τελική ευθεία – όπως υποστηρίζουν βουλευτές του κόμματος – προς τις εκλογές! 

Τη στρατηγική του για το επόμενο διάστημα αναμένεται να την παρουσιάσει ο κ. Μητσοτάκης στην συνέχιση της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη , 4 Οκτωβρίου ανήμερα της επετείου ίδρυσης της ΝΔ . 

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.pagenews.gr, ο επικεφαλής της «γαλάζιας» παράταξης αναμένεται να σημάνει προσκλητήριο ενότητας και να δώσει το μήνυμα της έναρξης του προεκλογικού αγώνα. Επιπλέον, θα ανεβάσει κάθετα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον πρωθυπουργικό, εστιάζοντας στην ακύρωση της ρητορικής περί ύπαρξης «ηθικού πλεονεκτήματος» της αριστεράς! 

Στο μεταξύ, η πίεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τα θέματα της διαπλοκής και της διαφθοράς θα ενταθεί και μέσα στην εβδομάδα οι βουλευτές – μέλη της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας θα πιέσουν για την άμεση κλήση στην επιτροπή των 4 υπερθεματιστών και του υπουργού επικράτειας, Νίκου Παππά. 

Ταυτόχρονα ετοιμάζεται σειρά ερωτήσεων για την λειτουργία της επιτροπής που θεωρητικά έλεγξε τα «πόθεν έσχες», ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη η ΝΔ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του Γ.Γ. Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσου και των μελών της επιτροπής!