Η κανέλα από μόνη της είναι ένα μπαχαρικό με μεθυστικό άρωμα και πολύ ιδιαίτερη γεύση. Όταν μεταμορφωθεί σε παγωτό, είτε μόνο του, είτε συνοδεύοντας κάποιο κέικ, μιλφέϊγ, ραβανί… σίγουρα θα σας ξετρελάνει! Σίγουρα είναι από τα πιο ξεχωριστά και νόστιμα παγωτά που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Υλικά
725 ml γάλα πλήρες
65γρ. γάλα σκόνη 0%
180γρ. ζάχαρη
210ml κρέμα γάλακτος 35%
2 αβγά
½ κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη σκόνη γάλακτος, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, την κανέλα και ανακατεύετε ανακατεύετε μέχρι να πάρουν μια βράση.
Βάζετε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, τα χτυπάτε καλά, προσθέτετε το μίγμα που έχετε ήδη βράσει και ανακατεύετε. Ρίχνετε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθούν τα αβγά.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζετε το μίγμα με μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνεια του, και το αφήνετε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.
Όταν κρυώσει καλά το μίγμα το βάζετε στην παγωτομηχανή μέχρι να πήξει και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρετε.