Οικονομία

Μνημόνιο συνεργασίας για Forthnet-China International Television

Έδωσαν τα χέρια Forthnet-China International Television Corporation για την ανάπτυξη κοινών δράσεων

  Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με την China International Television Corporation (CITVC) υπέγραψε η Forthnet, έτσι ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης κοινών δράσεων μεταξύ τους.

Η China International Television Corporation, θυγατρική του CCTV, έχει ως κύρια δραστηριότητα τη δημιουργία ενιαίου προγράμματος, αποτελούμενου από τις καλύτερες παραγωγές καναλιών της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, κ.ά., το οποίο ονομάζεται Great Wall TV. Το Great Wall TV είναι το μόνο νόμιμα εξουσιοδοτημένο από την αρμόδια Αρχή της Κίνας (SARFT) εξαγόμενο κινεζικό πρόγραμμα, το οποίο σήμερα αποτελείται από 33 κανάλια γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος. Έχοντας τη τεχνολογική υποστήριξη της ZTE Corporation, αποτελεί το μεγαλύτερο τηλεοπτικό πακέτο της Κίνας και δραστηριοποιείται, ήδη, στην Αμερική, τον Καναδά, την Ασία, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία, ενώ το πρόγραμμά του καλύπτει έξι γλώσσες, κινεζικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά και αραβικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το μνημόνιο συμφωνίας υπεγράφη την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, μεταξύ της Li Lu, Executive General Manager της China International Communications και της Κατερίνας Κασκανιώτη, διευθύντριας πλατφόρμας και περιεχομένου της Nova.