Κόσμος

Πάουελ: Εθνική ντροπή ο Τραμπ

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Τζορτζ Ου. Μπους κατακεραυνώνει τον Ντόναλντ Τραμπ.

O υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι «εθνική ντροπή» και ένας «διεθνής παρίας», σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία της αυτοκαταστροφής, οι Δημοκρατικοί δεν χρειάζεται να του επιτίθενται» έγραφε σε μήνυμα του, το οποίο υπέκλεψαν χάκερς, δίνοντας τα μηνύματα στη δημοσιότητα.

 Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Τζορτζ Ου. Μπους απευθυνόταν σε μία δημοσιογράφο και πρώην συνεργάτιδα, την Έμιλι Μίλερ, σύμφωνα με τα μηνύματα του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου που περιήλθαν στην κατοχή του DCleaks και δημοσιεύτηκαν σήμερα από τον ιστότοπο Buzzfeed.

Ο Κόλιν Πάουελ, υπουργός Εξωτερικών το διάστημα μεταξύ 2001 και 2005 και στρατηγός, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας το διάστημα 1989 έως 1993, επιβεβαίωσε τη γνησιότητα της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που είδε το φως της δημοσιότητας μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC προσθέτοντας ότι τα πρόσωπα που τα υπέκλεψαν έχουν στην κατοχή τους «πολλά περισσότερα».