Πολιτική

Χρέος: Άλλα λέει ο Τσίπρας, άλλα ο Δραγασάκης

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ουσιαστικά διαψεύδει τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας πως η λύση για το χρέος μετατίθεται για μετά το 2018.

Οι ενδοκυβερνητικές αντιθέσεις φαίνεται πως αφορούν και το ζήτημα του χρέους. Ο Γιάννης Δραγασάκης, πέρα του ότι μας προσγείωσε με την παραδοχή του ότι σημαντική απομείωση του χρέους δεν θα υπάρξει, ουσιαστικά παρενέβη και στη δήλωση του πρωθυπουργού από το Βελλίδειο ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στη λύση για το χρέος. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετέφερε τις όποιες αποφάσεις για το χρέος για μετά το 2018, όταν δηλαδή θα μπορούμε να μιλάμε και για διαπραγμάτευση επί των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Μιλάμε για πρόβλημα που ο χρόνος του δεν ταυτίζεται με τον πολιτικό χρόνο μιας κυβέρνησης. Έχουμε την συμφωνία του eurogroup που ορίζει 3 χρόνους: άμεσα μέτρα – μέτρα μεσοπρόθεσμου χαρακτήρα και συζήτηση για μακροχρόνια βιωσιμότητα. Ακόμα και να έχουμε πολύ ευνοϊκά πράγματα μιλάμε για μια εξ ορισμού διαδικασία που πάει πέρα από το 2018», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Δραγασάκης.