Πολιτική

Σβίγκου: Άλλοι είχαν στο payroll τους δημοσιογράφους και τους έκοβαν τιμολόγια

Επίθεση στην ΝΔ εξαπέλυσε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Σκληρή κριτική στη ΝΔ για τις κατηγορίες της προς την κυβέρνηση περί “παρέμβασης” στην επικείμενη απόφαση του ΣτΕ, άσκησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9,84”, η κα Σβίγκου επεσήμανε μάλιστα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως εκείνο προσπαθεί να προκαταβάλει την απόφαση της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “από την πρώτη στιγμή εκείνο που δηλώσαμε είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης, μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ των δημοσιογράφων”, και πως αντίθετα το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση ήταν να συζητήσει προτάσεις με τις ενώσεις ΜΜΕ που δίνουν λύση, ώστε να προσληφθούν όσοι τυχόν χάσουν τη δουλειά τους. “Στεκόμαστε στο πλευρό των δημοσιογράφων, ειδικά στο πλευρό εκείνων που αγωνιούν σήμερα για το αν θα χάσουν ή όχι την δουλειά τους”, τόνισε.

Στον αντίποδα, υπενθύμισε ότι: “Άλλοι είχαν στο payroll τους δημοσιογράφους και τους έκοβαν τιμολόγια, άλλοι αντιλαμβάνονταν την δημοσιογραφία με όρους χειραγώγησης, άλλοι σήκωναν τα τηλέφωνα όταν ήταν κυβερνώντες και έλεγαν στα κανάλια τι να παίξουν”, σημείωσε. Υπογράμμισε ότι “ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε, γιατί δεν έχει συνηθίσει να κρύβεται”, αντιπαραβάλλοντας αυτό με τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, που δεν έκανε συνέντευξη Τύπου στις ΔΕΘ.